هر نوع جراحی زیبایی و درمانی می تواند در صورت عدم رعایت برخی موارد و عدم مراجعه به پزشک و جراح حاذق و ماهر عوارضی را با خود به همراه داشته باشد. جراحی بینی نیز همانند آن ها به منظور بهبود تنفس بیمار و جنبه های زیبایی انجام می شود. این تکنیک جراحی بی خطر خواهد بود اما همانند هر نوع جراحی می تواند عوارضی داشته باشد. اگر برای شما سوالی در رابطه با عوارض جراحی بینی پیش آمده است ، توصیه می کنیم مقاله دکتر شروین سپنج را به خوبی مطالعه نمایید تا به پاسخ سوالات خود دست یابید.

عوارض جراحی بینی - دکتر شروین سپنج

احتمال عفونت بعد از جراحی زیبایی بینی

از جمله عوارض جراحی بینی که ممکن است زیبا جو با آن رو به رو شود عفونت می باشد. جراح جهت ایجاد تغییرات لازم و بهبود تنفس بیمار برش هایی را بر روی سطح پوست بینی ایجاد می کند. باید بدانید که پوست یک سد دفاعی در برابر عوامل عفونت و باکتری های می باشد ، در صورت وجود برش و اسیب دیدگی پوست به هنگام جراحی عفونت وارد بدن شده و فرد دچار عفونت خواهد شد.

خونریزی بینی بعد از جراحی

نگران نباشید ، بعد از جراحی بینی تمامی زیبا جویان با خونریزی که یکی از عوارض جراحی بینی می باشد رو به رو خواهند شد. با توجه به توصیه های بهترین جراح بینی تهران دکتر سپنج در صورت مشاهده خونریزی بینی نباید به ساختار بینی خود فشاری را وارد کنید ، زیرا این کار می تواند در تشدید خونریزی بینی تاثیر بگذارد ، تنها لازم است در این مواقع گاز استریل موجود بر روی بینی خود را مرتبا و با دقت بالایی تعویض کنید. البته بهتر است بدانید که در صورت عدم بهبود خونریزی بعد از گذشته یک بازه زمانی لازم است تا به جراح بینی مراجعه کنید ، تا اقدامات لازم جهت درمان این عارضه انجام شود.

تورم و درد در عمل رینوپلاستی

یکی از شایع ترین عوارض جراحی بینی که تمامی افراد آن را تجربه خواهند کرد ، ورم بینی و درد در صورت خواهد بود. وجود این علائم در روز ها و یک ماهه ابتدایی بعد از جراحی رینوپلاستی کاملا طبیعی می باشد ، اما اگر مدت زمان وجود درد و تورم بیشتر شود یا به مرور بهبود نیابد می تواند یک هشدار جهت ابتلای فرد به عفونت باشد. هر گاه این دسته از عوارض در شما تشدید پیدا کرد ، محل برش خورده قرمز و ملتهب شد و در پی آن خونریزی و یا ترشحات چرکی از محل بخیه ها خارج شد ، فورا برای آغاز درمان به جراح بینی مراجعه کنید.

به دنبال این علائم و در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر نیز لازم است به پزشک مراجعه شود.

  • تب بالا و بدون بهبودی
  • ورم شدید بینی و صورت
  • احساس بوی بد و ناخوشایند
  • خونریزی محل برش خورده
  • گرم شدن بسیار زیاد پوست
  • درد دائمی و بدون بهبود و کاهش
  • تغییر رنگ پوست و قرمز شدن آن
  • خروج ترشحات چرکی و غیر عادی

 چه عواملی در تشدید عوارض بعد از عمل بینی تاثیر می گذارد؟

نوع  ضخامت پوست بینی شما ، نوع گوشتی یا استخوانی بینی و مدت زمان جراحی بینی ، میزان تغییرات اعمال شده بر ساختار بینی و موارد بسیار دیگر می تواند در بروز و تشدید عوارض جراحی بینی تاثیر بگذارد که در ادامه با آن ها بیشتر آشنا خواهیم شد.

بینی گوشتی

افراد با بینی هایی گوشتی دارای پوستی ضخیم و همراه با چربی بسیار زیاد می باشند ، بنابراین تورم بسیاری را بعد از جراحی تجربه خواهند کرد که در مدت زمانی طولانی بهبود می یابد.

پروسه جراحی

در پروسه عمل زیبایی بینی با توجه به نوع تکنیک به کار برده شده ( جراحی بینی باز یا بسته ) تغییرات بر روی ساختار کلی ایجاد خواهد شد. در مواقعی که جراحی با روش بسته انجام شود میزان عوارض ناشی از آن بسیار کم خواهد بود ، در صورتی که عوارض جراحی بینی به روش باز بسیار بیشتر است.

کبودی بینی و زیر چشم ها بعد از عمل رینوپلاستی

میزان کبودی زیر چشم ها و بینی رابطه مستقیمی با میزان مهارت و تجربه جراح بینی شما دارد. به همین منظور بسیار توصیه می شود تا برای جراحی بینی خود به پزشکی با تجربه و مهارت کافی مراجعه کنید تا دقت کافی را به هنگام اعمال تغییرات داشته باشد.

البته برخی موارد  و انجام برخی اقدامات می تواند در بهبود کبودی و افزایش ان تاثیر بگذارد که لازم است به آن ها توجه کافی داشته باشد. از جمله آن ها می توان به موارد زیر نیز اشاره کرد.

استخوان بینی: یکی از عوامل موثر در بروز عوارض جراحی بینی از جمله کبودی ، اعمال تغییرات بر روی ساختار استخوانی بینی می باشد ، زیرا طی آن رگ های غذا رسان آسیب می بینند و از بین می روند ، که این موضوع سبب بروز کبودی خواهد شد.

سن زیبا جو: هر چه در سنین بالا برای جراحی زیبایی بینی خود مراجعه کنید ، بیشتر در معرض آسیب های رگ های خونی و عارضه کبودی بینی و صورت قرار خواهید گرفت.

خونریزی های ارثی: ممکن است یکی از اعضای خانواده شما به ناهنجاری هایی همچون خونریزی مبتلا باشد ، در این مواقع توصیه می شود این عارضه را به پزشک خوب و با تجربه دکتر شروین سپنج در تهران اطلاع دهید ، تا به هنگام بر خورد با آن اقدامات لازم جهت جلوگیری از این نوع عوارض جراحی بینی انجام شود.

تشکیل هماتوم

بهتر است بدانید که در پروسه جراحی بینی ، پوست از ساختار استخوانی جدا خواهد شد که با خونریزی بسیار زیادی همراه می باشد ، در واقع ممکن است هماتوم و لخته شدن خون ، تجمع مایعات در زیر پوست رخ دهد که از عوارض جراحی بینی و افزایش کبودی است.

باقی ماندن محل برش خورده

بعد از جراحی بینی ، محل برش و زخم ها تا حدود 2 سال باقی خواهد ماند ، اما در صورتی که با گذشت این بازه زمانی محل برش خورده بهبود نیابد یکی از عوارض جراحی بینی بوده و لازم است برای بهبود آن به پزشک مراجعه کنید.

عدم تقارن در دو سوراخ بینی

ممکن است عوارض جراحی بینی به صورت عدم تقارن میان دو حفره بینی باشد. در برخی موارد با بهبود التهاب و تورم این عارضه از بین خواهد رفت ، اما در برخی موارد و با توجه به نداشتن تجربه کافی پزشک همان گونه باقی خواهد ماند.

بی حسی پوست بینی

ممکن است طی اعمال تغییرات و وارد شدن آسیب به بینی ، افراد بافت بینی و اطراف آن را احساس نکنند. این نوع از عوارض بینی موقتی بوده و به مرور بهبود می یابد.

گرفتگی حفره های بینی

طی جراحی بینی ، ایجاد برش و برداشت پوست از ساختار استخوانی بینی ،  بافت های داخلی متورم و ملتهب خواهند شد ، که به دنبال آن حفره های بینی کیپ می شوند و زیبا جو نمی تواند به راحتی تنفس کند. این اختلال به مرور و با رعایت مراقبت های بعد از جراحی رینوپلاستی و شست و شوی بینی بهبود خواهد یافت.

با انجام چه اقداماتی می توان از عوارض جراحی بینی جلوگیری کرد ؟

با انجام مراقبت های بعد از عمل بینی ، می توان به طور قابل توجهی خطر بروز عوارض را کاهش داد. برخی از مهم ترین مراقبت های بعد از عمل بینی که برای از جلوگیری از عوارض آن صورت می گیرد ، عبارتند از :

  • داشتن استراحت کافی : در چند روز اول بعد از عمل ، استراحت مهم است. از فعالیت های شدید فیزیکی مانند ورزش و بلند کردن اجسام سنگین و بزرگ خودداری کنید و تا حد امکان در تخت خواب خود استراحت کنید.
  • بالا نگه داشتن سر : برای کاهش تورم و خونریزی ، می توانید سر خود را بالاتر از سطح قلب نگه دارید. برای اینکار باید از چند بالش اضافی در هنگام خواب استفاده کنید.
  • استفاده از کمپرس سرد : استفاده از کمپرس سرد در 48 تا 72 ساعت اول بعد از عمل به کاهش تورم بینی شما کمک می کند. اما از قرار دادن کمپرس سرد به طور مستقیم روی بینی و یا پوست صورت خود ، خودداری کنید و آن را با یک حوله نازک بپوشانید.
  • مصرف دارو : داروهای تجویز شده توسط پزشک خود را طبق دستور مصرف کنید. این داروها ممکن است شامل آنتی بیوتیک ها ، داروهای ضد درد و داروهای ضد التهاب باشند. در صورتی که دارو هایی غیر از دستور پزشک خود مصرف می کنید حتما به او اطلاع دهید
  • عدم فین کردن : از فین کردن بینی به مدت چند هفته بعد از عمل خودداری کنید. فین کردن می تواند باعث خونریزی شدید و تورم بیشتر شود. از همچنین خارج کردن هوا با فشار بسیار زیاد از بینی خود نیز خودداری کنید.
  • ترک سیگار : سیگار کشیدن می تواند روند بهبودی را مختل کند و خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد. بنابر این باید سیگار به مدت 4 هقته قبل از عمل بینی و 3 هفته بعد از عمل بینی به طور کامل کنار بگذارید.
  • رعایت بهداشت : محل عمل را تمیز و خشک نگه دارید. از دست زدن به بینی و یا فرو کردن چیزی در آن خودداری کنید.
  • رژیم غذایی مناسب : در چند روز اول بعد از عمل ، غذاهایی که جویدن آن ها راحت است ، مصرف کنید و از غذاهای سفت ، تند و شور که می توانند باعث تحریک بینی شوند ، خودداری کنید.

تاثیر مراقبت در کاهش عوارض بعد از جراحی بینی

مراقبت‌های بعد از جراحی تأثیر قابل‌توجهی در کاهش عوارض بعد از عمل بینی دارند. این مراقبت‌ها به بهبود سریع‌تر ، کاهش تورم و کبودی ، جلوگیری از عفونت‌ها ، حفظ نتایج جراحی و کاهش درد و ناراحتی کمک می‌کنند. به‌طور کلی ، رعایت دقیق توصیه‌های بهترین جراح بینی تهران پس از رینوپلاستی می‌تواند عوارض را به حداقل برساند و به دستیابی به بهترین نتیجه ممکن کمک کند.

کدام عوارض بعد از عمل بینی خطرناک هستند ؟

برخی از عوارض عمل بینی می‌توانند خطرناک باشند و نیاز به مداخله فوری پزشکی دارند. یکی از این عوارض عفونت است. عفونت می‌تواند به دلیل تجمع باکتری‌ها در محل جراحی یا برش‌ها ایجاد شود و اگر به موقع درمان نشود ، ممکن است به عفونت‌های گسترده منجر شود و به‌طور جدی سلامتی بیمار را تهدید کند. علائم عفونت خطرناک شامل تب ، تورم بیش از حد ، قرمزی و درد شدید در محل جراحی است. در موارد شدیدتر ، عفونت می‌تواند باعث تخریب بافت‌ها و نیاز به جراحی‌های اضافی برای ترمیم شود.

یکی دیگر از عوارض خطرناک خونریزی مداوم است. خونریزی بیش از حد بعد از جراحی بینی ، به‌ویژه اگر کنترل نشود ، می‌تواند به کم‌خونی یا شوک منجر شود. خونریزی معمولاً در اثر افزایش فشار خون ، عدم رعایت مراقبت‌های بعد از عمل ، یا مشکلات لخته شدن خون رخ می‌دهد. اگر خونریزی مداوم باشد ، بیمار ممکن است نیاز به اقدامات فوری برای کنترل خونریزی داشته باشد. همچنین ، خونریزی می‌تواند باعث تشکیل هماتوم (تجمع خون زیر پوست) شود که اگر درمان نشود ، ممکن است به عوارض جدی‌تری مانند عفونت یا نکروز (مرگ بافت) منجر شود.